Beauceronin l. beaucenpaimenkoiran historia

Kita, Bayjet Capucine

Beauceronia on käytetty aikanaan lampaiden paimentamiseen ja niiden vartioimiseen, villieläimiä vastaan. Beauceronjalostuksessa haettiin koiratyyppiä joka jaksoi, väsymättä, paimentaa suuria 200-300 päisiä lammaslaumoja, jopa 80-100 km päivässä.

Yleiskuva ja rakenne

Zero, Bayjet Cezann

Beauceron on tasapainoinen, vankka, lihaksikas ja suurehko koira, olematta kuitenkaan raskas tai karkea. Yleisvaikutelmana on voimakas, kestävä ja ketterä koira - ominaisuudet, joita tarvitaan paimennuksessa.  Beauceron on valpas, energinen, ja koira kantaa itsensä ylpeästi herättäen kunnioitusta.

Luonne

Gedo, Bayjet Dodge & Deni, Bayjet Denim

Beauceron on luonteeltaan eloisa, utelias, avoin ja rohkea. Se on helposti koulutettava, älykäs ja hyvin uskollinen. Beauceronilla on erinomainen muisti. Se on oma-aloitteinen ja sillä on suuri halu miellyttää isäntäänsä. Se on suojeleva kotiaan ja isäntäänsä kohtaan ja voi olla varauksellinen tuntemattomille, mutta on hyvin lojaali tuntemilleen.

Monitoimirotu

Deni, Bayjet Denim

Beauceronia voidaan pitää monitoimirotuna. Sen kanssa voi harrastaa pk-lajeja, tottelevaisuutta, agilitya, canicrossia, vesipelastusta, paimennusta tai vaikka IPOa. Beauceroneja on myös edelleen töissä paimennustehtävissä tiloilla, joissa on esim. lampaita tai lehmiä.